Är det något som de flesta hästägare är väl bekanta med så är det att ta sig från punkt A till punkt B på ett säkert sätt tillsammans med sin häst, men något som inte kan påverkas är hur övriga bilister för sig i trafiken – något som 22 åriga hästägare Emelie Eriksson uppmärksammat.

häst vid vattenDet var i somras som 22 åriga Emelie Eriksson tillsammans med sin häst Doc Holiday åkte från Vinninga utanför Lidköping mot Linköping för att besöka bloggaren och hästtjejen Tyra Sjöstedt för ett träningspass som hon vunnit i en tävling. Men resan blev inte som hon tänkt sig. Van att köra hästtransport säkert och utan krångel satt hon bakom ratten i bilen när hon gång på gång uppmärksammade hur lastbilarna omkring henne inte riktigt visade samma hänsyn i form av att hålla hastigheten och gott avstånd, något hon berättar om i ett uppmärksammat Facebook-inlägg.

”- Man undrar vad de tänker. Om de inte är medvetna om hur tungt ekipaget blir med hästen. Eller vad de funderar på, säger hon till P4 Skaraborg.” läs mer här.

Vad som hände var nämligen att en lastbil körde upp väldigt nära hennes hästtransport och låg och pressade bilen bakifrån, och kort därpå var hon med om en obehaglig omkörning. För Expressen berättar hon om hur lastbilen kom i hög hastighet och kom väldigt nära precis där vägen delade sig, och hur detta både var obehaglig och skrämmande. Därför vill hon nu uppmana till trafiksäkerhet, speciellt när det kommer en hästtransport på vägen. Hade de behövt bromsa med de pressande lastbilarna i sin närhet hade en 500 kilos häst kommit farande och det hade kunna sluta riktigt illa både för Emelie och hästen. Men till Expressen säger hon också att hon kommer fortsätta ge sig ut i trafiken med sina hästar men att denna händelse lämnat henne illa berörd. Så ser du en hästtransport i ditt körfält, vanlig personbil som lastbilschaufför: visa hänsyn!